Postup:

Smíchejte teplý kefír se solí a sodou, dobře promíchejte metličkou.

Přidejte vejce a promíchejte.

Nalijte prosetou mouku, dobře promíchejte, abyste získali husté a homogenní těsto.

Vařené vejce a zelená cibule, nakrájejte zeleninu jemně, sůl a pepř podle chuti.

Přidejte hmotu do těsta a dobře promíchejte, dokud nebude hladká.

Tip: aby byly koláče nadýchané a po vyjmutí z pánve se nezmenšily, zahřejte trochu kefíru a pak už jen přidejte jedlou sódu.

Těsto lze natřít na pánvi lžící nebo po částech vytlačit pomocí sáčku, ve kterém je odříznut jeden roh. Vhodný je také cukrářský sáček.

Smažte z obou stran do zlatova.

Podávám takové koláče se zakysanou smetanou nebo pálivou omáčkou s česnekem a bylinkami. Lze připravit jako samostatnou misku nebo použít jako chléb k hlavním chodům.

Zdroj.souspark.ru