Fantastický studený dezert z jahodové polevy a fantastického krému. My se neumíme dojíst.

potřebujeme:

Na základ:

dlouhé piškoty

Studené mléko na namáčení

Na vanilkový krém:

2 balení vanilkového pudingu bez vaření

200 ml studené smetany na šlehání

400 ml studeného mléka

400-500 g nízkotučného tvarohu

Na jahodovou polevu:

100 ml hustého jahodového sirupu (já používám sirup jupí)

400 ml vody

1 bal. pudinku zlatý klas

Kromě toho:

100 g strouhané bílé čokolády

Pokračování na další straně

xx_xx

postup:

Nejdříve si prirpavíme krém. Mléko smícháme se smetanou na šlehání, přidáme pudinkové prášky a vyšleháme.

Tvaroh si utřeme s cukrem, přidáme k pudinku a spolu prošleháme. 

Formu s vyššími okra vyložíme pečícím papírem a začneme ukládat piškoty, které si namočíme ve studeném mléce.

Na piškoty navrstvíme první vrstvu krému .

Z hustého sirupu, vody a zlatého klasu uvaříme hmotu podobnou klasické želatině.

Část želatiny nalijeme na krém.

Pokračujeme opět vrstvou máčených piškotů, krémem a želatinou.

Na vrch nastrouháme bílou čokoládu a ozdobíme jahodami .

Podáváme vychaldené.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk