Fantastický studený dezert z jahodové polevy a fantastického krému. My se neumíme dojíst.
potřebujeme:
Na základ:
dlouhé piškoty
Studené mléko na namáčení
Na vanilkový krém:
2 balení vanilkového pudingu bez vaření
200 ml studené smetany na šlehání
400 ml studeného mléka
400-500 g nízkotučného tvarohu
Na jahodovou polevu:
100 ml hustého jahodového sirupu (já používám sirup jupí)
400 ml vody
1 bal. pudinku zlatý klas
Kromě toho:
100 g strouhané bílé čokolády
Pokračování na další straně
xx_xxpostup:
Nejdříve si prirpavíme krém. Mléko smícháme se smetanou na šlehání, přidáme pudinkové prášky a vyšleháme.
Tvaroh si utřeme s cukrem, přidáme k pudinku a spolu prošleháme.
Formu s vyššími okra vyložíme pečícím papírem a začneme ukládat piškoty, které si namočíme ve studeném mléce.
Na piškoty navrstvíme první vrstvu krému .
Z hustého sirupu, vody a zlatého klasu uvaříme hmotu podobnou klasické želatině.
Část želatiny nalijeme na krém.
Pokračujeme opět vrstvou máčených piškotů, krémem a želatinou.
Na vrch nastrouháme bílou čokoládu a ozdobíme jahodami .
Podáváme vychaldené.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk