suroviny
- 6 vajec
- 6 lžic polohrubé mouky
- 6 lžic moučkového cukru
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce rumu
- 1 kg jablek
- krém:
- 200 g másla nebo margarínu
- 200 g cukru
- 1 vanilkový pudink
- 3,5 dl mléka
- Čokoládová poleva:
- 100 g cukru
- 3 lžíce kakaa
- 3 lžíce vody
- 70 g másla
Pokračování na další straně
xx_xxpostup přípravy
1 . krok
Na plech (21 x 37) si dáme alobal..Jablko si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.. Poukladáme je na na alobal.
2 . krok
Vejce si oddělíme bílky od žloutků. Nejdříve bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu, pak přimícháme žloutky Nakonec vmícháme mouku.
3 . krok
Polovinu těsta nalijeme na jablka na plechu, a do druhé poloviny těsta zamícháme kakao a rum..Tmavé těsto nalijeme na těsto světlé. Vložíme plech do předehřáté trouby a pečeme při 180 ° C cca 25 – 30 minut.
4 . krok
Po upečení necháme mírně vychladnout a pak vyklopíme z plechu a stáhneme alobal.
5 . krok
Pro krém si uvaříme pudinkový prášek v mléce, pak necháme zcela vychladnout.. Vyšleháme máslo s práškovým cukrem a potom k máslu zašleháme vychladlý puding. Krémem potřeme jablečnou vrstvu a dáme do chladničky.
6 . krok
Připravíme i čokoládovou polevu. Pokud nemáte doma čokoládu na vaření můžete ji připravit i z kakaového prášku.
7 . krok
Vymíchejte kakao s cukrem a s mlékem a dejte vařit.. Nakonec vmíchejte máslo ..
Zdroj:webnoviny.sk