suroviny

  • 6 vajec
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce rumu
  • 1 kg jablek
  • krém:
  • 200 g másla nebo margarínu
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový pudink
  • 3,5 dl mléka
  • Čokoládová poleva:
  • 100 g cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce vody
  • 70 g másla

Pokračování na další straně

xx_xx

postup přípravy

1 . krok

Na plech (21 x 37) si dáme alobal..Jablko si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.. Poukladáme je na na alobal.

2 . krok

Vejce si oddělíme bílky od žloutků. Nejdříve bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu, pak přimícháme žloutky Nakonec vmícháme mouku.

3 . krok

Polovinu těsta nalijeme na jablka na plechu, a do druhé poloviny těsta zamícháme kakao a rum..Tmavé těsto nalijeme na těsto světlé. Vložíme plech do předehřáté trouby a pečeme při 180 ° C cca 25 – 30 minut.

4 . krok

Po upečení necháme mírně vychladnout a pak vyklopíme z plechu a stáhneme alobal.

5 . krok

Pro krém si uvaříme pudinkový prášek v mléce, pak necháme zcela vychladnout.. Vyšleháme máslo s práškovým cukrem a potom k máslu zašleháme vychladlý puding. Krémem potřeme jablečnou vrstvu a dáme do chladničky.

6 . krok

Připravíme i čokoládovou polevu. Pokud nemáte doma čokoládu na vaření můžete ji připravit i z kakaového prášku.

7 . krok

Vymíchejte kakao s cukrem a s mlékem a dejte vařit.. Nakonec vmíchejte máslo ..

Zdroj:webnoviny.sk