Tento recept je vynikající – díky jablkům je těsto velmi šťavnaté a chutné, v létě můžete klidně namísto jablek přidat cuketu, v cestě ji vůbec nebudete znát.

potřebujeme:

250 g hladké mouky

300 g cukr krystal

300 g jemně nastrouhaných jablek

100 g rozpuštěného másla

40 g kakaa

1 prášek do pečiva

3 vejce

rybízová marmeláda nebo višňová marmeláda

čokoládová poleva

vlašské ořechy na ozdobu + rozinky v rumu do těsta (volitelné)

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Tuk, cukr a vejce důkladně ušleháme.

Do směsi po lžičkách vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva a kakaem.

Potom do těsta opatrně přidáváme strouhaná jablka.

Vše nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy (průměr 24 cm) a pečeme ve středně vyhřáté troubě (já pekla při teplotě 155 stupňů) cca 40 minut. Zkoušku zda je dort pečený děláme špejlí. Pokud korpus pečený je, vyklopíme ho a necháme vychladnout.

Potom dort rozkrojíme a potřeme marmeládou.

Povrch polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme vlašskými ořechy nebo mandlemi.

Zdroj:http://dobrenoviny.sk