Tento recept je vynikající – díky jablkům je těsto velmi šťavnaté a chutné, v létě můžete klidně namísto jablek přidat cuketu, v cestě ji vůbec nebudete znát.
potřebujeme:
250 g hladké mouky
300 g cukr krystal
300 g jemně nastrouhaných jablek
100 g rozpuštěného másla
40 g kakaa
1 prášek do pečiva
3 vejce
rybízová marmeláda nebo višňová marmeláda
čokoládová poleva
vlašské ořechy na ozdobu + rozinky v rumu do těsta (volitelné)
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Tuk, cukr a vejce důkladně ušleháme.
Do směsi po lžičkách vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva a kakaem.
Potom do těsta opatrně přidáváme strouhaná jablka.
Vše nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy (průměr 24 cm) a pečeme ve středně vyhřáté troubě (já pekla při teplotě 155 stupňů) cca 40 minut. Zkoušku zda je dort pečený děláme špejlí. Pokud korpus pečený je, vyklopíme ho a necháme vychladnout.
Potom dort rozkrojíme a potřeme marmeládou.
Povrch polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme vlašskými ořechy nebo mandlemi.
Zdroj:http://dobrenoviny.sk