Výborný zákusek z jablíček, pudinku a šlehačky.Rychlá příprava, neváhejte a vyzkoušejte ho.
potřebujeme:
500 g, oloupaných nastrouhaných jablek
75 g kr. cukru
1 bal. zlatého klasu
200 g nasekaných piškotů
1 lžíci rumu
Strouhanou citronovou kůru
Pokračování na další straně…
xx_xxNa krém:
3 bal. pudinku bez vaření
900 ml mléka
200 g másla nebo margarínu
Moučkový cukr podle chuti
Na vrch:
350 ml smetany ke šlehání s 1 ztužovačem
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Jablka dáme na chvilku vařit s vodou a cukrem, aby trochu změkly – přidáme i rum a citrónovou kůru. Pudinkový prášek rozmícháme v 6 lžících vody a vmícháme do směsi – vaříme, dokud hmota nezhoustne. Potom přimícháme nasekané piškoty a celou směs navrstvíme do mísy a uhladíme.
Pudinky bez vaření připravíme v mléce podle návodu a pak do nich vmícháme našlehané máslo s cukrem. Navrstvíme na jablečnou vrstvu a nakonec potřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Necháme ztuhnout a můžeme podávat. Sladíme dle chuti.
Pokud chcete vylepšení, na pudinkovou vrstvu natřeme meruňkový nebo jiný džem.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:http://dobrenoviny.sk