Pokud jste milovníkem dobrého domácího perníku, pak si tyto čoko kostky s povidly úplně zamilujete. 

Vynikající vůně, dokonalá chuť a snadná příprava. Potřebovat budete navíc jen suroviny, které máte doma pravidelně. 

Pokud rádi pečete, ale bojíte se těžkého receptu, tady vám to nehrozí. Navíc doporučujeme na vrch perníku připravit polevu ganache, která se při krájení nepůlit a vy tak můžete oslnit dokonalým tvarem kostek na talíři.

Pokračování na další straně

xx_xx

Na hrnkový kakaový perník budeme potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek nastrouhaného jablka
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 3 PL kakaa
  • 50 gramů čokolády do těsta
  • 1 kypřící prášek perníkový
  • 1 lžičku perníkového koření
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vajíčka
  • 300 ml mléka
  • 150 gramů másla
  • džem
  • rozinky, oříšky
  • čokoláda na polevu
  • trošku smetany nebo mléka

postup:

1 velké jablko si oloupeme a nastrouháme. V misce utřeme vajíčka s cukrem a přidáme ostatní suroviny. 50 gramů roztáté čokolády až na závěr.

 Potom přimícháme rozinky a oříšky, kdo nechce, nemusí dávat. Těsto vylijeme na plech a pečeme na papíře na pečení při teplotě 180 stupňů asi 30 minut.

 Když nám perník vychladne, navrch navrstvíme džem a na džem ještě čokoládovou polevu. 

Dobrou chuť.

Zdroj:interez