Paní Marcelka mě inspirovala svou dvoubarevnou bublanina k vyzkoušení tohoto skvělého nápadu. Paní Marcelka použila čokoládu, já doporučuji vyzkoušet margotka nebo jinou oblíbenou tyčinku.
potřebujeme:
2 hrnky poloh.múky
2 vejce
1 hrnek mléko
1/2 hrnku olej
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 hrnek kryštál.cukor
ovoce dle vlastního výběru
Rozpuštěnou margotka nebo jinou čokoládu
Pokračování na další straně
xx_xxpostup:
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko a promícháme. Nakonec vmícháme do těsta i sypké přísady – prosátou mouku, prášek do pečiva a vymícháme .
Těsto navrstvíme na plech a uložíme něj jahody. Margotka necháme rozpustit a pokapeme rozpuštěnou margotkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi půl hodinky – sledujeme, každá trouba peče jinak.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
autor receptu: Marcela Sedláková