Paní Marcelka mě inspirovala svou dvoubarevnou bublanina k vyzkoušení tohoto skvělého nápadu. Paní Marcelka použila čokoládu, já doporučuji vyzkoušet margotka nebo jinou oblíbenou tyčinku.

potřebujeme:

2 hrnky poloh.múky

2 vejce

1 hrnek mléko

1/2 hrnku olej

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

1 hrnek kryštál.cukor

ovoce dle vlastního výběru

Rozpuštěnou margotka nebo jinou čokoládu

Pokračování na další straně

xx_xx

postup:

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko a promícháme. Nakonec vmícháme do těsta i sypké přísady – prosátou mouku, prášek do pečiva a vymícháme .

Těsto navrstvíme na plech a uložíme něj jahody. Margotka necháme rozpustit a pokapeme rozpuštěnou margotkou.

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi půl hodinky – sledujeme, každá trouba peče jinak.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

autor receptuMarcela Sedláková