Jedná se o netradiční styl přípravy, který je ale velmi rychlý a zvládnou jej i nováčci v kuchyni. Koláč si můžete vychutnat ke kávě, nebo čaji a jistě potěší i Vaše blízké při návštěvách a sešlostech.

Pokračování na další straně…

xx_xx

Složení

180 g mouky
4 jablka
2 žloutky
140 g cukru
50 g másla
125 ml mléka
4 g prášku do pečiva
špetka soli
Příprava

Pokračování na další straně…

xx_xx

Smíchejte cukr se žloutky pomocí mixéru. Přidejte polovinu roztaveného másla a mléko a dobře promíchejte. Přidejte mouku, sůl a prášek do pečiva a těsto dobře promíchejte. Vyložte formu pečícím papírem a nalijte do ní těsto. Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky, ty poté poklaďte na povrch těsta. Roztavte zbytek másla a jablka jím polijte. Pečte koláč v troubě na 180 stupňů cca 30 minut a hned po upečení můžete podávat.

zdroj: ketkes.com