Nejdříve jsme zkusili udělat jen trochu a hned, jak jsme ho dojedli, dělala jsem další várku. je opravdu výborný, doporučuji všemi deseti. Recept jsem dostala mailem pod názvem Hospodské salát. Určitě ho neděláte naposled.

potřebujeme:

50 dkg hlávkové zelí

2 lžíce moučkového cukru

1 lžíce octa

50 ml slunečnicový olej

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Nejprve očistíme a nakrájíme zelí na tenké proužky.

V konvici uvaříme litr vody a horkou vodou nakrájené zelí zalijeme a necháme odstát asi 5 minut. Potom zelí propláchneme studenou vodou a necháme pořádně okapat. Přidáme cukr, olej, ocet a sůl podle chuti, promícháme a hotový zelný salát dáme odležet do chladničky.

Podáváme jako výbornou oblohu k různým jídlům.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk