Snadný domácí chlebíček. Chlebíček má křupavou kůrku, měkoučkou střídku a asi navíc nás potěšil fakt, že jeho příprava je opravdu minutkové. Zvládne ji i ten, kdo chlebíček ještě nikdy nepekla. 

potřebujeme:

400 g hladké mouky

1 lžičku soli

špetku kmínu

300 ml vlažné vody

1 lžičku kr. cukru

1 bal. sušeného droždí (může být i čerstvé droždí)

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

V malé misce smícháme vodu, cukr a droždí. Směs pak nalijeme do sypké směsi mouky, soli a kmínu. Promícháme, nemíchat a těsto nalijeme do zapékací mísy vystlané pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme, dokud chlebík nezíská krásně nahnědlou kůrku. Během pečení 2x potřeme slanou vodou a nakonec i po dopečení. Ke konci pečení můžete chlebíček vybrat z misky a nechat na roštu a papíře ještě 5 minut v troubě. To je vše, váš vynikající domácí chlebíček je hotový. Chlebíček skladujeme zabalený v čisté utěrce.

Zdroj:autorka receptu: Denisa Ryzí Kschillová