Dobrý den, chci se podělit o jeden starý zlepšovák, který radím všem hospodyňkám. Pokud se vám stává, že řízky nejsou pokaždé stejné – myslím tím stejně dobré, křupavé, šťavnaté a přitom krásné křupavé – toto určitě využijete. Mně to poradil pan řezník ještě za bývalého režimu a používám to od té doby stále, moje řízky jsou po celé rodině známé, jako ty krásné nafouknuté . 🙂

Pokračování na další straně…

xx_xx

Jak na to?

Nevěřte, že musíte mít nutně jen fritézu a speciální strouhanku , dá se to i na obyčejné pánvi. Postup je velmi jednoduchý. Naklepané a nasolené řízky (já nejčastěji dělám z vepřového karé) třeba namočit do mléka (já dávám tak na hodinku, ideální je však nechat přes noc). Řízky mléko vypijí a budou jemné a zachovají si šťavnatost.

Není trojobal jako trojobal

2 hlavní zásady při obalování – do vajíček trochu piva a mouka polohrubá. Obalujeme následovně – do mouky, do vajíčka s pivem, zase do mouky, do vajíčka a až potom strouhanku. Takové jsou nafouknuté a měkoučké, že se začnou sbíhat sliny, jen je vidíte. Dělám to takto již 40 let a moje řízky jsou po celé rodině proslulé. Vždy jsou přesně stejné – šťavnaté, trojobal křupavý a krásně nafouknutý. Ještě musím dodat, že smažíme výlučně na vepřového sádla. Přeji vše dobré. 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk