Dnes pro vás máme recept na velmi jednoduchý a přitom výborný smetanový dort. Můžete si jej dát samotný, nebo jej právě dozdobit a ochutit různým ovocem.

Na přípravu nebudeme potřebovat mnoho surovin a postačí nám v podstatě to, co bychom běžně našli v každé domácnosti. Příprava je velmi rychlá a nenáročná, proto si tento skvělý dezert můžete dopřát, kdykoli na něj dostanete chuť!

Pokračování na další straně

xx_xx

Těsto:

40 g mouky
20 g margarínu
15 g práškového cukru
1 vejce
špetka soli
2-3 lžíce mléka
Krém:

2 balíčky Vanilkového pudinku
20 g cukru
0, 5 l mléka
1 lžička citronové kůry a vymačkané šťávy
60 g zakysané smetany

Pokračování na další straně

xx_xx


Postup:

Pudinku uvaříme s cukrem v mléce, a po vychladnutí vlažnou směs smícháme se zakysanou smetanou, citrónovou kůrou a ostatními ingrediencemi do těsta. Zakryjeme a necháme stát v lednici po dobu asi půl hodiny.

Korpus rozkrojíme na dvě patra stejné velikosti (přibližně 20 x 30 cm) a položíme jednu část na plech.

Tuto vrstvu rovnoměrně pokryjeme krémem a přiklopíme druhým korpusem. Pečeme v troubě, předehřáté na 180 ° C po dobu asi 25 až 30 minut, poté se nechá dort zchladnout, nakonec jej posypeme práškovým cukrem.

Zdroj:http://webcukraszda.hu/tejfolos-krempite/