Výborný tip na roládu, kterou můžete podávat teplou i studenou. Je jednoduchá na přípravu a klidně si můžete udělat i do zásoby a jednoduše dát do mrazáku. Pak ji jen vyndáte, necháte rozmrazit a můžete podávat, na chuti zmrazení roládě vůbec neubere!
Pokračování na další straně…
xx_xxCo budeme potřebovat:
1 kg mletého masa vepřového
mléko, česnek
1 lžičku porvensálskeho koření
1 lžičku pepře
na náplň:
hořčice
plátky sýra
plátky šunky
Volitelné: Plátky slaniny, kapie …
na vrch:
zakysaná smetana
Pokračování na další straně…
xx_xxJe dobré, aby masíčko bylo odležené, proto jsem si ho připravila den předem. Jednoduše mleté masíčko smícháme s trochou mléka (asi 100 ml), provensálským kořením, pepřem a česnekem. Promícháme a dáme do chladu marinovat.
Na druhý den si masíčko rozdělíme na dvě poloviny – mně se nejlépe pracuje na stole. Masíčko vyformujeme na dva pláty a potřeme hořčicí, uložíme plátky sýra a šunky.
Opatrně začneme rolovat. Nevadí, když se Vám se to nepodaří dokonale, po dokončení potrhaná místa snadno opravíte – hmota je velmi tvárná.
Nyní dáme obě role na plech vyložený papírem. Já to dělám tak, že plech si dám pod stůl a rolky jednoduše, jakoby sklouznu na plech. Podle potřeby ještě upravte přímo na plechu.
Nyní vrch potřeme zakysanou smetanou – smetanou nemusíte šetřit, na roládě chutná výborně.
Šup s tím do trouby a pečeme při teplotě 200 stupňů asi 40 minut.
Zdroj:.ezy.cz