Vážně poškozená játra

Pozdější pitva a zkoumání jídla ukázaly, že bakterie byly tak toxické, že způsobily kolaps AJova jater, píše British Metro.

Dr. Bernard všem připomíná, jak je důležité dávat pozor na zbytky.

„Spousta lidí jí těstoviny nebo nějaký jiný druh nudlí, které zbyly den nebo dva předtím, a dělají to dobře. Pozor ale na jídlo, které má pokojovou teplotu déle než pár hodin. Pokud jídlo divně voní, je vždy lepší být na bezpečné straně.“

Zahřívání zbytků samo o sobě není problém, důležité je, jak se s tím mezitím naloží.

Nejdůležitější je, abychom dbali na hygienu a nenechávali zbytky jídla příliš dlouho.

„Pokud vynecháte jídlo na delší dobu, mohou se rozmnožit bakterie. Těžko říct, jestli můžete jídlo ohřát třikrát, čtyřikrát nebo pětkrát, protože záleží na tom, jak se s jídlem mezitím zachází.

Pokračování na další straně