Chuť lahodného a křehkého domácího pečiva je prostě božská. Vypečené a křupavé rohlíky voní tak neodolatelně. Každý z rodiny si je musí zákonitě zamilovat. S kupovanými rohlíky se tyto domácí absolutně nedají porovnat.

Recept, který Vám přinášíme, je zcela jednoduchý a lehký. Nemusíte vůbec čekat na to, až těsto vykyne.

ingredience

  • 350 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 25 g čerstvého droždí
  • 25-30 g rozpuštěného másla
  • 1 lžičku cukru
  • 1 lžičku soli
  • 1-2 lžic mléka

postup přípravy najdete na druhé stránce…

xx_xx

1) Droždí si rozpustíme v teplém mléce a přidáme cukr.

2) Mouku smícháme se solí a rozpuštěným máslem.

3) Potom přidáme kvásek a vymícháme hladké těsto. Podle konzistence poznáte, zda je potřeba přisypat mouku.

4) Když je těsto utřené, rozdělíme ho na dva díly a posypeme moukou. Oba díly si rozválíme na 4 stejné části. Každou jednotlivou část pak rozválíme na tenký trojúhelník, který jednoduše srolujeme do tvaru rohlíku.

5) Konce jemně zatočíme směrem dolů.

6) Plech si vyložíme papírem na pečení a rohlíky na něj vyskládáme. Před uložením do trouby můžeme povrch rohlíků potřít pro zvláčnění mlékem. Pečeme v předehřáté troubě na 200-210 stupňů.

7) Nyní již stačí pouze dojít pro ranní noviny a uvařit si k nim horký čaj. Dobrou chuť.

Sdílejte báječný recept na domácí rohlíky bez kynutí i s vašimi přáteli! Určitě si na nich také pochutnají.