Chuť lahodného a křehkého domácího pečiva je prostě božská. Vypečené a křupavé rohlíky voní tak neodolatelně. Každý z rodiny si je musí zákonitě zamilovat. S kupovanými rohlíky se tyto domácí absolutně nedají porovnat.
Recept, který Vám přinášíme, je zcela jednoduchý a lehký. Nemusíte vůbec čekat na to, až těsto vykyne.
ingredience
- 350 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 25 g čerstvého droždí
- 25-30 g rozpuštěného másla
- 1 lžičku cukru
- 1 lžičku soli
- 1-2 lžic mléka
postup přípravy najdete na druhé stránce…
xx_xx
1) Droždí si rozpustíme v teplém mléce a přidáme cukr.
2) Mouku smícháme se solí a rozpuštěným máslem.
3) Potom přidáme kvásek a vymícháme hladké těsto. Podle konzistence poznáte, zda je potřeba přisypat mouku.
4) Když je těsto utřené, rozdělíme ho na dva díly a posypeme moukou. Oba díly si rozválíme na 4 stejné části. Každou jednotlivou část pak rozválíme na tenký trojúhelník, který jednoduše srolujeme do tvaru rohlíku.
5) Konce jemně zatočíme směrem dolů.
6) Plech si vyložíme papírem na pečení a rohlíky na něj vyskládáme. Před uložením do trouby můžeme povrch rohlíků potřít pro zvláčnění mlékem. Pečeme v předehřáté troubě na 200-210 stupňů.
7) Nyní již stačí pouze dojít pro ranní noviny a uvařit si k nim horký čaj. Dobrou chuť.
Sdílejte báječný recept na domácí rohlíky bez kynutí i s vašimi přáteli! Určitě si na nich také pochutnají.