Přinášíme vám recept na úžasné domácí kondenzované mléko. Teď, v období příprav na vánoční likéry a koňaky se vám náš recept bude určitě hodit.

Pokračování na další straně…

xx_xx

Ingredience
– 200 ml mléka
– 200 g cukru
– 20 g másla

Pokračování na další straně…

xx_xx

Postup
1)
Smíchejte všechny suroviny v hrnci s vysokými stranami. Konzistence mléka je nejdříve pěnové, předejdete tak nepořádku a připalování.

2)
Na mírném ohni přiveďte k varu.

3)
Když směs začne vařit, vařte po dobu pouhých deseti minut. Déle ne. Nyní se nám obsah hrnce zpěnil.

4)
Po 10 minutách vaření je však směs opět tekutá. Toto je naprosto v pořádku.

5)
Směs sama zhoustne chladnutím.

6)
Nalijte do sklenic a dejte vychladit. Dojde k dalšímu zhoustnutí.

Zdroj:inspiringrecipeideas.com