Vynikající dvoubarevná zmrzlina. Můžete ji používat jako krém (stačí vychladit), nebo jako klasickou zmrzlinu. je jen na vás, jak si ji vychutnáte.
Na jahodovou zmrzlinu
potřebujeme:
250 ml smetana na šlehání 33%
50 ml mléko
50 g ztužovač šlehačky Liana jahoda
postup:
Ztužovač šlehačky vsypeme do šlehačky a vyšleháme do polotuha. Pak přilijeme mléko a ještě došleháme. Hmotu naneseme do cukrářského sáčku a dávkujeme do sklenice jako krém nebo navrstvíme do dózy, zabalíme do potravinové fólie a vložíme do mrazničky. V druhém případě podáváme po zmrazení jako zmrzlinu.
Pokračování na další straně
xx_xxNa smetanovou zmrzlinu
potřebujeme:
400 ml smetana ke šlehání
1 konzerva Salko
Kromě toho:
kyselkavé ovoce
kousky čokolády
oříšky
oplatky
zmrzlinové kornouty
postup:
Nejlepší na této zmrzlině je, že na její základ potřebujete jen 2 přísady – smetanu ke šlehání a slazené kondenzované mléko Salko.
Nejdříve si vyšleháme smetanu do tuha.
Do vyšlehané smetany postupně zašleháme Salko.
Do tohoto základu přidáme různé příchutě . Základ si rozdělíme do plastových nádob a do každé můžeme přidat přísady podle chuti – ovoce, kousky čokolády, nebo udělat mezi dvě oplatky jako Ruská zmrzlinu.
Našim dětem nejvíce chutná dávkována do kornoutů.
Samotný základ je dost sladký, ale ve spojení s kyselkavé ovocem se akorát doplňuje. Takto připravená zmrzlina má jednu velkou výhodu. Zmrzlina má krémovou konzistenci i po zmrazení, netvoří se v ní krystalky a je fakt velmi dobrá.
Zdroj:Dobrenviny.sk