Vynikající dvoubarevná zmrzlina. Můžete ji používat jako krém (stačí vychladit), nebo jako klasickou zmrzlinu. je jen na vás, jak si ji vychutnáte.

Na jahodovou zmrzlinu

potřebujeme:

250 ml smetana na šlehání 33%

50 ml mléko

50 g ztužovač šlehačky Liana jahoda

postup:

Ztužovač šlehačky vsypeme do šlehačky a vyšleháme do polotuha. Pak přilijeme mléko a ještě došleháme. Hmotu naneseme do cukrářského sáčku a dávkujeme do sklenice jako krém nebo navrstvíme do dózy, zabalíme do potravinové fólie a vložíme do mrazničky. V druhém případě podáváme po zmrazení jako zmrzlinu.

Pokračování na další straně

xx_xx

Na smetanovou zmrzlinu

potřebujeme:

400 ml smetana ke šlehání

1 konzerva Salko

Kromě toho:

kyselkavé ovoce

kousky čokolády

oříšky

oplatky

zmrzlinové kornouty

postup:

Nejlepší na této zmrzlině je, že na její základ potřebujete jen 2 přísady – smetanu ke šlehání a slazené kondenzované mléko Salko.

Nejdříve si vyšleháme smetanu do tuha.

Do vyšlehané smetany postupně zašleháme Salko.

Do tohoto základu přidáme různé příchutě . Základ si rozdělíme do plastových nádob a do každé můžeme přidat přísady podle chuti – ovoce, kousky čokolády, nebo udělat mezi dvě oplatky jako Ruská zmrzlinu.

Našim dětem nejvíce chutná dávkována do kornoutů.

Samotný základ je dost sladký, ale ve spojení s kyselkavé ovocem se akorát doplňuje. Takto připravená zmrzlina má jednu velkou výhodu. Zmrzlina má krémovou konzistenci i po zmrazení, netvoří se v ní krystalky a je fakt velmi dobrá.

Zdroj:Dobrenviny.sk