Krémový likér s vynikající chutí. Vyzkoušejte i vy domácí verzi, která má u nás doma větší úspěch než kupovaný likér z obchodu!

pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:

2 plechovky kondenzovaného mléka

0,5 l whisky nebo rumu

0,5 l mléka

1 bal. mandlového pudinku

pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Kondenzované mléko v plechovce necháme cca 2 hodiny vařit v hrnci s vodou – plechovky by měly být zcela zalité. Případně obsah plechovek vaříme v hrnci s dvojitým dnem cca 20 minut, dokud hmota nezíská krásnou karamelovou barvu.

Puding uvaříme podle návodu na obalu a pak necháme vychladnout (občas promícháme, aby se nám na povrchu nevytvořila kůže).

Kondenzované mléko necháme po dovaření vychladnout. Potom ho spolu s pudinkem přelijeme do mixéru a šleháme, přičemž postupně do směsi přiléváme alkohol.

Když se jednotlivé suroviny spojí, přelijeme do nádoby, uzavřeme a necháme několik dní odstát na chladném místě.

Domácí Baileys podáváme s kostkou ledu.

Na zdraví! 🙂


Zdroj:http://dobrenoviny.sk