Výborný zákusek, který připravuji vždy pro mé návštěvy a pokaždé z něj nezůstane ani jediný kousíček. Tento krém používám i do jiných dezertů.

potřebujeme:
6 bílků

2 lžíce polohrubé mouky

250 g kr cukru

250 g mletých ořechů

Na krém:

6 žloutek

2 lžíce cukru

2 lžíce mléka

140 g moučkového cukru

50 g bílé čokolády

150 g másla

Na polevu:

200 g bílé čokolády

5 lžic oleje

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:
Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh, nakonec opatrně vmícháme ořechy a mouku.

Navrstvíme na plech vyložený papírem (21 x 36 cm) a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů 30 minut.

Nad párou si ušleháme žloutky s cukrem. Postupně, za stálého šlehání přidáme mléko pokojové teploty. Sejmeme z plamene a do horké pěny vmícháme nelámala čokoládu a nakrájené máslo. Vše spolu ušleháme na hladký krém a ten jen navrstvíme na upečené těsto.

Necháme vychladit a pak jednoduše přelijeme polevou z rozpuštěné bílé čokolády a oleje.

Můžeme ozdobit nasekanými ořechy.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:kolaci.biz