Doporučuji každému, komu zůstane pár bílků. Já jsem dělala i verzi s citrónovým krémem a také se nám velmi líbila, zkuste. 🙂
Pokračování na další straně…
xx_xxSněhové pečivo (na velkou dávku na oslavu nebo svatbu, klidně zkuste z poloviční nebo třetinové dávky)
potřebujeme:
11 bílků
760 g kr. cukru Špetka soli
11 žloutků
4 vejce
625 g másla
8 lžic kr cukru
3 lžíce instantních kávy
4 lžíce kakaa
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Bílky vyšleháme s cukrem nad párou, přidáme i Špetku soli. Krém musí být hustý a lesklý, hlavně musí dobře držet tvar, aby se z něj daly dělat různé tvary na plech (šleháme, dokud hmota není pevná a necítíme kr. Cukr). Potom sejmeme z páry, necháme vychladnout a naposled promícháme. Navrstvíme do cukrářského sáčku a vrstvíme na plech – můžeme dělat pusinky, vlnovky …. Při teplotě 90-100 stupňů sušíme asi 60-70 minut (uvidíte to podle toho, že se začínají oddělovat od papíru na pečení).
Na krém:
Žloutky a vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao a přeložíme nad páru. Tam šleháme asi 15-20 minut. Necháme vychladnout a mezitím si našleháme změklé máslo. Máslo postupně (po lžících) vyšleháme do vyhladovělé krému. Nakonec vmícháme kávu. Krém používáme na lepení pusinek a tyčinek.
Citrónový krém:
Já jsem zkusila i citrónový krém a také nám velmi chutnal. Připravila jsem ho ze dvou citronových pudinků, 250 g másla, 8 lžic kr. cukru a dvou citronů. Postup velmi jednoduchý, pudinky uvaříme v 700 ml mléce, necháme vychladnout, vyšleháme změklé našlehané máslo, citrónovou šťávu a kůru. Podle chuti můžeme dosladit.
Přejeme vám dobrou chuť 🙂
zdroj: facebook