Tento dezert je vynikající v tom, že na krém můžete použít prakticky cokoliv, co doma najdete – kysanou smetanu, tvaroh, mascarpone nebo kondenzované mléko.
Stačí slepit piškoty, obalit a perfektní sladké pohoštění je na světě!
potřebujeme:
- 40 ks dlouhých piškotů
Na krém:
- 250 g jemného tvarohu bez hrudek
- 100 ml smetany na šlehání
- 2 lžíce moučkového cukru
- Vanilku podle chuti
Na obalování:
- Mléko smíchané s vanilkovým cukrem
- 60 g strouhaného kokosu
Na ozdobu:
- Rozpuštěnou bílou a hořkou čokoládu
postup přípravy najdete na druhé stránce….
xx_xx
postup:
Nejdříve si připravíme krém. Je to velmi jednoduché, stačí jen ušlehat šlehačku s cukrem a pak ji opatrně smíchat s mascarpone nebo tvarohem (pro svěžejší chuť přidejte a trochu strouhané pomerančové kůry).
Piškoty na velmi malou chvilku a jen z jedné strany namočíme ve sladkém mléce.
Potom na jeden piškot navrstvíme krém a slepíme s druhým piškotem. Namočené strany jsou na vnější straně takto slepených piškotů, aby se na ně přilepilo, co nejvíce kokosu.
Pak už jen stačí obalit a dozdobit. Dáme do ledničky a když přijde návštěva, máte jim co nabídnout!
Přejeme vám dobrou chuť!