Perfektní oběd nebo večeře. Tuto dobrůtku máte připravenou za 10 minut, o vše ostatní se postará trouba. Krkovička je měkoučká a šťavnatá, doslova se rozpadá na jazyku.

potřebujeme:
8 plátky vepřové krkovice

10-12 stroužků česneku

sůl

2 velké cibule

Na marinádu:

4 lžíce oleje,

4 lžíce sójové omáčky

10 PL pikantního kečupu

1 PL medu

1 PL sladké mleté ​​paprik

pepř

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:
Krkovičku nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a pokládáme na vymazaný pekáč. Nakrájíme cibuli a zakryjme s ní masíčko. Ze sójové omáčky, kečupu, medu a ostatních surovin připravíme marinádu – stačí jen smíchat. Marinádu vylijeme na připravené maso s cibulí a dáme upéct do trouby cca 1 hod – 1,5 hod při 180 stupňů. Po upečení máme hotovou výbornou šťavnatou žebra, která se rozpadá na jazyku ze super omáčkou.

Zdroj:Dobrenoviny.sk