Perfektní oběd nebo večeře. Tuto dobrůtku máte připravenou za 10 minut, o vše ostatní se postará trouba. Krkovička je měkoučká a šťavnatá, doslova se rozpadá na jazyku.
potřebujeme:
8 plátky vepřové krkovice
10-12 stroužků česneku
sůl
2 velké cibule
Na marinádu:
4 lžíce oleje,
4 lžíce sójové omáčky
10 PL pikantního kečupu
1 PL medu
1 PL sladké mleté paprik
pepř
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Krkovičku nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a pokládáme na vymazaný pekáč. Nakrájíme cibuli a zakryjme s ní masíčko. Ze sójové omáčky, kečupu, medu a ostatních surovin připravíme marinádu – stačí jen smíchat. Marinádu vylijeme na připravené maso s cibulí a dáme upéct do trouby cca 1 hod – 1,5 hod při 180 stupňů. Po upečení máme hotovou výbornou šťavnatou žebra, která se rozpadá na jazyku ze super omáčkou.
Zdroj:Dobrenoviny.sk