potřebujeme:
300 ml smetany na šlehání
300 g mascarpone
0,5-1 balení vanilkové cukru (dle chuti)
50 g hořké čokolády (může být i více čokolády)
2 banány
(Čokoládové hobliny)
pomerančovou kůru
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
100 ml smetany přivedeme k varu, pozvolna v ní rozpustíme nalámanou čokoládu a necháme vychladnout.
Druhou polovinu vyšleháme na pevnou šlehačku.
Mascarpone podle chuti osladíme, utřeme s pomerančovou kůrou a zlehka do něj vmícháme šlehačku.
Krém rozdělíme na dvě poloviny. Do první poloviny bílého mascarponového krému vmícháme čokoládový krém. Na dno sklenic dáme plátky banánů. Bílý krém rozdělíme do 4 připravených sklenic a rozdělíme do 4 připravených sklenic. Uložíme plátky banánů.
Dále nalijeme vychladlý čokoládový krém a opět bílý krém (můžete nazdobit pomocí cukrárskenského špici).
Dozdobíme banány.
Zdroj:tojenapad.sk