potřebujeme:
300 ml smetany na šlehání

300 g mascarpone

0,5-1 balení vanilkové cukru (dle chuti)

50 g hořké čokolády (může být i více čokolády)

2 banány

(Čokoládové hobliny)

pomerančovou kůru

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:
100 ml smetany přivedeme k varu, pozvolna v ní rozpustíme nalámanou čokoládu a necháme vychladnout.

Druhou polovinu vyšleháme na pevnou šlehačku.

Mascarpone podle chuti osladíme, utřeme s pomerančovou kůrou a zlehka do něj vmícháme šlehačku.

Krém rozdělíme na dvě poloviny. Do první poloviny bílého mascarponového krému vmícháme čokoládový krém. Na dno sklenic dáme plátky banánů. Bílý krém rozdělíme do 4 připravených sklenic a rozdělíme do 4 připravených sklenic. Uložíme plátky banánů.

Dále nalijeme vychladlý čokoládový krém a opět bílý krém (můžete nazdobit pomocí cukrárskenského špici).

Dozdobíme banány.

Zdroj:tojenapad.sk