Domácí cheesecake, který si získal oblibu po celém světě, si zamilujete i vy…

Na výrobu budete potřebovat:

  • 3 vejce
  • 120 gramů bílé čokolády (můžete použít i tmavou jako zdravější alternativu)
  • 120 gramů nesoleného smetanového sýru pokojové teploty

Pokračování na další straně…

xx_xx

Postup: 

Oddělte bílky od žloutků, bílky dejte do lednice, troubu si předehřejte na 170 stupňů, roztavte čokoládu, poté ji nechte zchladit a přidejte sýr a žloutky. Špachtlí vše promíchejte, bílky z lednice ušlehejte v pěnu a smíchejte s již připravenou směsí. Do zapékací mísy dejte směs a mísu pak položte na plech s vodou (vše viz přiložené video). Pečte patnáct minut na 170°, pak patnáct minut při 160°. Poté troubu vypněte a dalších patnáct minut nechte dort v naprostém klidu. Vyjměte jej z trouby a nechte vychladnout, posypte práškovým cukrem a podělte se s rodinou a přáteli…

Vide recept na další straně…

xx_xx

Zdroj:pysznosci.pl