Tyto triky a zlepšováky s obyčejnými bramborami jistě ocení každá jedna hospodyňka. Vše, co potřebujete k přípravě fantasticky chutných, křupavých nebo bleskových brambor naleznete zde. Dokonce se dozvíte i to, jak zlepšit chuť starším bramborám a jak nepřijít o cenné vitamíny.

Foto: youtube

1. Bleskové brambory hotové za 5 minut – perfektní pro zaneprázdněné

Vše, co potřebujete je miska vhodná do mikrovlnky, trochu vody a brambory ve slupce. Brambory očistíme, vložíme do mísy a zalijeme trochou vody.

Foto: youtube

Přikryjeme fólií a dáme na 5 minut do mikrovlnky, to je všechno.

Foto: youtube

Brambory jsou perfektně měkké, stejně, jako kdyby jste uvařili klasickým způsobem.

Foto: youtube

2. Brambory, které chutnají přesně jako ty pečené v ohništi

Vezměte si plastové kapsa, nasypte do něj 3 lžíce mouky a 2 lžíce soli. Zavažte sáček a promíchejte.

Vložte do kapsy umyté a ještě mokré brambory, zavřete a dobře protřepejte tak, aby byly brambory zcela zakryty směsí mouky a soli.

Foto: youtube

Brambory vložte na plech a pečte při teplotě 180 ° C, dokud nejsou připraveny. Zkontrolujte pomocí párátka. Ačkoli nevoní kouřem, chutnají přesně jako brambory vařené v ohništi.

Foto: youtube

3. Brambory vařené v soli – chutnají jako pečené

Nalijte 1,5 l vody do hrnce a přidejte 500 g soli.

Foto: youtube

Dejte brambory do studené vody a přiveďte je do bodu varu. Brambory vařte 20-30 minut a pravidelně je otáčejte ze všech stran.

Tento způsob je velmi starý, vařené brambory chutnají jako pečené brambory.

Pokračování na další straně

xx_xx

video návod

Trik, díky kterému i starší brambory chutnají jako nové!

Jak na to?

1. Brambory ve slupce vložte do hrnce a přidejte tolik vody, aby brambory celkem pokrývala.

2. Vodu lehce osolíme jako obvykle, avšak přidáme do ní i 1-2 lžičky cukru .

3. Když jsou brambory uvařené, slijeme vodu s tím, že na dně necháme jen malé množství.

4. Brambory ještě na chvíli přendáme na malý plamen tak, že hrnec párkrát zatřeseme a následně vypneme a necháme vychladnout.

Brambory budou mít mnohem lepší chuť a to zejména tehdy, když jsou starší!

Další tipy pro lepší brambory:

Při vaření brambor  k nim vždy dejte i  kousek čerstvé mrkve . Není to na ozdobu, ani kvůli barvě,  karoten , který obsahuje mrkev totiž dokáže ochránit vitamín C v bramborách (a ty ho vůbec nemají málo). Jde o velmi jednoduchý, ale velmi užitečný tip, jak vytěžit z oblíbené potraviny maximum.

Když naše babičky chtěli, aby měli starší brambory lepší chuť, do vody kromě cukru přidávali i trochu mléka nebo citrónovou šťávu.

Brambory vařené ve slupce neprastknú, pokud do vody přidáte lžičku octa.

Pokud chcete, aby byly brambory uvařené dříve, přidejte do vody trochu prášku do pečiva.

Pokud chcete, aby byly brambory pečené v troubě křupavější, posypte je před pečením trochou mouky nebo strouhanky.

Zdroj:dobrenovin.sk