Tyto triky a zlepšováky s obyčejnými bramborami jistě ocení každá jedna hospodyňka. Vše, co potřebujete k přípravě fantasticky chutných, křupavých nebo bleskových brambor naleznete zde. Dokonce se dozvíte i to, jak zlepšit chuť starším bramborám a jak nepřijít o cenné vitamíny.

Foto: youtube

1. Bleskové brambory hotové za 5 minut – perfektní pro zaneprázdněné

Vše, co potřebujete je miska vhodná do mikrovlnky, trochu vody a brambory ve slupce. Brambory očistíme, vložíme do mísy a zalijeme trochou vody.

Foto: youtube

Přikryjeme fólií a dáme na 5 minut do mikrovlnky, to je všechno.

Foto: youtube

Brambory jsou perfektně měkké, stejně, jako kdyby jste uvařili klasickým způsobem.

Foto: youtube

2. Brambory, které chutnají přesně jako ty pečené v ohništi

Vezměte si plastové kapsa, nasypte do něj 3 lžíce mouky a 2 lžíce soli. Zavažte sáček a promíchejte.

Vložte do kapsy umyté a ještě mokré brambory, zavřete a dobře protřepejte tak, aby byly brambory zcela zakryty směsí mouky a soli.

Foto: youtube

Brambory vložte na plech a pečte při teplotě 180 ° C, dokud nejsou připraveny. Zkontrolujte pomocí párátka. Ačkoli nevoní kouřem, chutnají přesně jako brambory vařené v ohništi.

Foto: youtube

3. Brambory vařené v soli – chutnají jako pečené

Nalijte 1,5 l vody do hrnce a přidejte 500 g soli.

Foto: youtube

Dejte brambory do studené vody a přiveďte je do bodu varu. Brambory vařte 20-30 minut a pravidelně je otáčejte ze všech stran.

Tento způsob je velmi starý, vařené brambory chutnají jako pečené brambory.

Pokračování na další straně

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here