Brambory, smetana a máslo. Delikatesa, která se doslova rozpadá na jazyku. Přestože jde o přílohu, u nás doma je velmi oblíbená i jako hlavní jídlo a připravujeme ji zejména tehdy, když nemám příliš mnoho času na složité pokrmy, ale chci připravit něco skutečně dobré. Vyzkoušejte tuto královskou přílohu i vy.

potřebujeme:

5 lžic másla

2 stroužky česneku

1 kg brambor

400 ml sladké smetany na vaření (10%)

Sůl, pepř a špetku muškátového oříšku

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Brambory očistíme a omyjeme. Nakrájíme na tenké plátky (cca 3 mm).

Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno uložíme česnek nasekaný nadrobno. Brambory v misce smícháme se smetanou, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Na vrch rozložíme plátky zbylého másla.

Přikryjeme fólií a vložíme do vyhřáté trouby na 30-40 minut. Pečeme při teplotě 180 stupňů.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk