Vynikající ořechové košíčky z lineckého těsta. Jsou vynikající a dokonce se dají i zamrazit (u nás to ale nehrozí, košíčky se snědí vždy za pár hodin).

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:
Na těsto:

400 g hladké mouky

250 g másla nebo hery

120 g cukr práškový

4 žloutky

vanilkový cukr

Kůra z jednoho citron

džem

Ořechová nádivka:

300 g vlašských mletých ořechů

100 g cukr práškový

1 vanilkový cukr

rum podle potřeby

Čokoládový krém:

3 vejce

150 g cukr

1 vanilkový cukr

300 g másla

2 lžíce kakaa

Čokoládová poleva:

200 g čokolády a 100 g tuk

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:
Linecké těsto zpracujeme ze všech surovin a Necháme odležet tak 1-2 hodinky v ledničce. Pak z něj děláme kuličky a plníme košíčky (formičky). Pečeme na 180 stupňů asi tak 12 minut.

Ještě horké vyklopíme z formiček. Vychlazené košíčky potřeme marmeládou. Přísady na ořechovou nádivku smícháme dohromady a rum dodáváme podle potřeby, aby hmota nebyla řídká ale dali se s ni vyplnit košíčky. Vložíme do marmeládou vymazaných košíčků.

Na čokoládový krém vyšleháme cela vejce s cukrem a vanilkovým cukrem nad párou / vodní lázeň do zhoustnutí a necháme vychladnout.
Po vychladnutí přidáme máslo a kakao a mixujeme, dokud nevznikne krémová konzistence.

Krém nastříkáme zdobícím sáčkem do košíků namazaných marmeládou a vyložených ořechovou nádivkou a dáme do lednice na hodinku.

Čokoládovou polevu si připravíme tak, že rozpustíme tuk s čokoládou, a necháme vychladnout. Každý košíček již ztuhlý z chladničky namáčíme v čokoládové polevě a necháme v lednici ztuhnout.

Přejeme vám dobou chuť! 🙂

Zdroj:http://dobrenoviny.sk