Vynikající nápad na linecké pečivo – tentokrát s mascarpone a bílou čokoládou, je to fantastické, určitě zkuste!

potřebujeme:
280 g hladké mouky

90 g moučkového cukru

4 g prášku do pečiva

140 g másla

1 vanilkový cukr nebo lžička vanilkového extraktu

2 žloutky

Náplň:

100 g rozpuštěné bílé čokolády

200 g mascarpone

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:
V misce promíchejte mouku, prášek do pečiva a moučkový cukr, přidejte máslo a vanilku a začněte míchat. Jakmile budete mít písečnou směs, přidejte žloutek a místě, dokud nebudete mít křehké těsto.

Zabalte těsto do fólie a nechte ho asi hodinu v lednici. Po odpočinku vyválejte těsto na ploše asi na tloušťku půl centimetru. Za pomoci vykrajovátek vyřízněte z těsta tvary dle vašeho výběru a do poloviny koláčků udělejte menší Vykrajovátka výřez.

Koláčky ukládejte na plech vyložený s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 ° C asi 15 minut.

Po upečení nechte koláčky úplně vychladnout.

lepíme je k sobě krémem, který si připravíme z rozpuštěné bílé čokolády s mascarpone. Pokud se vám zdá krém málo sladký přidejte ještě práškový cukr.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:blog.cookaround.com/