Vynikající nápad na linecké pečivo – tentokrát s mascarpone a bílou čokoládou, je to fantastické, určitě zkuste!
potřebujeme:
280 g hladké mouky
90 g moučkového cukru
4 g prášku do pečiva
140 g másla
1 vanilkový cukr nebo lžička vanilkového extraktu
2 žloutky
Náplň:
100 g rozpuštěné bílé čokolády
200 g mascarpone
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
V misce promíchejte mouku, prášek do pečiva a moučkový cukr, přidejte máslo a vanilku a začněte míchat. Jakmile budete mít písečnou směs, přidejte žloutek a místě, dokud nebudete mít křehké těsto.
Zabalte těsto do fólie a nechte ho asi hodinu v lednici. Po odpočinku vyválejte těsto na ploše asi na tloušťku půl centimetru. Za pomoci vykrajovátek vyřízněte z těsta tvary dle vašeho výběru a do poloviny koláčků udělejte menší Vykrajovátka výřez.
Koláčky ukládejte na plech vyložený s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 ° C asi 15 minut.
Po upečení nechte koláčky úplně vychladnout.
lepíme je k sobě krémem, který si připravíme z rozpuštěné bílé čokolády s mascarpone. Pokud se vám zdá krém málo sladký přidejte ještě práškový cukr.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:blog.cookaround.com/