Tento koláč je hit a pobláznil lidí ze všech koutů světa a naše rodina není výjimkou. Bude ho milovat vaše rodina, i přátelé a když ho ochutnají, okamžitě budou ptát recept.
Pokračování na další straně…
xx_xxpotřebujeme:
Obdélníková forma 20 × 28 cm
těsto
3 vejce
100 g krupicového cukru
150 g hladké mouky
150 ml plnotučného mléka
1 lžičku (mělká) prášku do pečiva
krém
1 plechovka kondenzovaného mléka
1 zakysaná smetana
70 g bílé čokolády
5 PL sušeného mléka
Nutellová nádivka
1 plechovka kondenzovaného mléka
1 zakysaná smetana
2 lžíce kakaa
3 lžíce lískovo-oříškové pomazánky typu nutella
120g tmavé čokolády
sirup
300 ml vody
100 ml kondenzovaného mléka
lžíce sušeného mléka
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Vajíčka si vyšleháme s cukrem do pěny. Za stálého šlehání přilijeme mléko. Postupně přidáváme prosátou mouku. Nakonec metličkou přimícháme prášek do pečiva. Plech si vyložíme pečícím papírem a vlijeme do něj těsto. Upečeme.
Nyní si připravíme krém. Kondenzované mléko nalijeme do hrnce. Přidáme kysanou smetanu, bílou čokoládu a sušené mléko. Vše spolu dobře promícháme a na mírném ohni spolu za stálého míchání povaříme, dokud krém nezhoustne. Potom ho přelijeme do mísy, necháme vychladnout, přikryjeme a necháme mírně ztuhnout.
Připravíme si nutellový krém. Do hrnce vlijeme kondenzované mléko. Přidáme smetanu, kakao, nalámanou čokoládu a lískovo-oříškovou pomazánku. Za stálého míchání uvaříme krém, necháme jemně vychladnout, přikryjeme a necháme trochu ztuhnout.
Korpus si překrojíme na dvě poloviny. Do formy ve které jsme korpus pekly si dáme fólii a na to položíme první polovinu korpusu.
Pokapeme sirupem, který jsme si připravili z vody, kondenzovaného mléka a sušeného mléka.
Na to navrstvíme první krém a do hladka rozetřeme.
Na to navrstvíme nutellový krém a opět dobře rozetřeme.
Přikryjeme druhou částí korpusu, který ale otočíme naopak proříznutím stranou nahoru. Opět jemně pokropíme sirupem.
Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme odpočívat do lednice na 3 hodiny. Po třech hodinách koláč pomocí fólie vyklopíme z plechu. Z vrchní strany sundáme pečící papír a ozdobíme šlehačkou, nebo jemnou vrstvou nutelly.
Šlehačku natřeme kolem celého koláče a vyhladíme. Nechte ztuhnout a podávejte. Dobrou chuť.
Zdroj:Tojenapad.sk