Nejdokonalejší utopenci,které jsem kdy zkusila. A dají se jíst hned, netřeba čekat celé týdny!

Pokračování na další straně…

xx_xx

Potřebujeme (na 3 sklenice):

1,2 kg špekáčků

500 g cibule

feferonka

nálev:

0,4 l octa

0,6 l vody

1 lžíce soli

3 lžíce cukru

1 lžíce oleje

3 bobkové listy

5 kuliček nového koření

1 lžička celého pepře

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Špekáčky oloupeme a podélně překrojíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.Do třílitrové láhve dáme na dno vrstvu cibule, část koření (které máme nachystané na nálev), kousek feferonky a vrstvu špekáčků. Opakujeme až do naplnění sklenice. Všechny přísady na nálev dáme do hrnce a přivedeme do varu, zalijeme a když pohár vychladne, můžeme hned jíst – chutnají, jako kdybyste je nechali odležet minimálně 7 dní.

zdroj: dobrenoviny.sk