Výborný koláček, jemný lahodný a velmi velmi rychlý. Olejová piškot je velmi lahodná, perfektní i na dorty a zákusky. Stačí přidat kakao a máte kakaový korpus!

potřebujeme:

200 g kr. cukr

1 bal. vanilkový cukr

120 ml oleje

4 (S) vejce

200 g hl. mouka

1 bal prášek do pečiva

135 ml vody

Pokračování na další straně…

xx_xx

náplň:

Voda – podle potřeby

200 g cukr

1000 g jablka – nakrájené nadrobno

2 bal Pudinkový prášek, vanilka

Na vrch:

Smetana ke šlehání

skořice

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Piškot: Smíchejte cukr, vanilkový cukr, olej, žloutky, mouku, prášek do pečiva a vodu – míchejte až do nadýchané pěny konzistence. Bílky vyšlehejte na sníh. Obě hmoty opatrně smícháme tak, abychom zachovali nadýchanou konzistenci těsta. Rozetřete těsto na pečící plech a pečte až do zlatohněda. 170 ° cca 30 minut.

Na vrch:   Nadrobno nakrájená jablka rozvaříme s cukrem v hrnci s hrubším dnem, přidáme vodu a nakonec zahustíme pudinkovým práškem. Náplň rozetřeme na ochlazenou piškot a necháme ji vychladnout. Jablka nemusí být zcela rozvařené, my máme rádi větší kousky. Někdo používá i strouhaná jablka.

Podáváme se šlehačkou a skořicovým cukrem!

zdroj: chefkoch