Vynikající trvanlivé pečivo z rychlého těsta bez vajec.
potřebujeme:
300 gramů hl. mouky;
120 gramů kefíru;
100 gramů másla;
90 – 100 gramů kr. cukru;
0,5 lžičky soda bikarbona;
0,5 lžičky soli;
Na náplň:
30 – 50 gramů kr. cukru na plnění;
1 polévková lžíce skořice;
30 až 50 gramů rozpuštěného másla.
Pokračování na další straně
xx_xxpostup:
Mouku spojíme s nakrájeným máslem a vypracujeme drobivou směs. Kefír smícháme se sodou, cukrem a solí. Obě hmoty promícháme.
Vypracujeme jednotné těsto, které na pomoučeném vále vyválíme.
Na těsto natřeme máslo a posypeme ho směsi cukru a skořice. Můžete zvolit i ořechovou, povidlové nebo tvarohovou náplň.
Nyní máte dvě možnosti, jak získat hlemýždě. Pracnější je, že těsto nakrájíte na proužky a každý stočíte.
Jednoducšia je, že těsto srolujete a nakrájíte na proužky.
Pečeme při teplotě 180 stupňů 20-25 stupňů.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk