Nejdříve jsme zkusili udělat jen trochu a hned, jak jsme ho dojedli, dělala jsem další várku. je opravdu výborný, doporučuji všemi deseti. Recept jsem dostala mailem pod názvem Hospodské salát. Určitě ho neděláte naposled.
potřebujeme:
50 dkg hlávkové zelí
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce octa
50 ml slunečnicový olej
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Nejprve očistíme a nakrájíme zelí na tenké proužky.
V konvici uvaříme litr vody a horkou vodou nakrájené zelí zalijeme a necháme odstát asi 5 minut. Potom zelí propláchneme studenou vodou a necháme pořádně okapat. Přidáme cukr, olej, ocet a sůl podle chuti, promícháme a hotový zelný salát dáme odležet do chladničky.
Podáváme jako výbornou oblohu k různým jídlům.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk