potřebujeme:
Na základ:
- 470 gramů máslových sušenek
- 4 lžíce kakaového prášku
- 80 g másla
- 70 ml smetany na šlehání
na krém
- 400 ml smetany na šlehání
- 220 g kondenzovaného mléka slazeného
- 125 g tvarohu
- 270 g arašídů
Na vrch:
- 200 ml smetany na šlehání (33%)
- 2 tabulky tmavé čokolády
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Arašídy oloupeme a nasekáme nebo nameleme na malé kousky.
Připravte krém: Nalijte smetanu do mísy a vyšlehejte. Za stálého šlehání přidejte kondenzované mléko. Přidejte i tvaroh a vše spolu dobře promíchejte tak, aby vznikla jednotná hmota.
K hotovému krému přidejte arašídy a jemně promíchejte. Dejte krém do chladničky. Vanilkové sušenky se rozdrtí na jemnou drobenku ke které přidejte kakao.
Smíchejte rozpuštěné máslo, smetanu a vymíchejte na jednotnou hmotu. Výsledná kapalina se nalije do suché směsi a smísí se. Výsledkem by měla být homogenní hmota.
Vezměte formu na pečení a vyložte ji pečicím papírem. Část sušenkovou „cesta“ se přeloží do formy a dobře zatlačí. Naneste silnější vrstvu krému na vrch, pak další vrstvu těsta a opět vrstvu smetany. Formu dejte do chladničky.
Připravte polevu: Do misky nalijte smetanu a důkladně ji zahřejte. Čokoládu rozdělte na kousky a přidejte do smetany. Mírně zamíchejte a nechte 2-3 minuty, pak míchejte, dokud nebude směs hladká.
Vyberte koláč z chladničky a nalijte na vrch polevu. Vložte zpět do chladničky a nechte vychladit 2 – 8 hodiny.
Po stanoveném čase se koláč opatrně vyjme z formy. Ozdobte dle vašeho vkusu a podávejte.
Zdroj:Dobrenowiny.sk