Tento recept nás nadchnul! Díky pomerančovému džusu a bílému vínu u jedné sušenky neskončíte! Tyto koláčky se skvěle hodí na každý večírek! Zaručeně zaujmou každého hosta!
Pokračování na další straně…
xx_xxPotřebujeme:
2 hrnky hladké mouky
1/4 lžičky sody
1/4 lžičky soli
1 vejce + 1 žloutek
1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku másla (pokojové teploty)
2 lžíce pomerančového džusu nebo likéru
3 lžíce bílého vína
olej na smažení
práškový cukr na pospání
Pokračování na další straně…
xx_xxPříprava:
Smícháme hladkou mouku, sodu, sůl, cukr a máslo.
Příprava:
Smícháme hladkou mouku, sodu, sůl, cukr a máslo.
Přidáme vejce nebo žloutek.
Přidáváme pomerančový džus a hněteme, až těsto bude hladké.
Postupně přiléváme víno a pokud se bude těsto lepit, přidáme trochu mouky.
Těsto rozválíme na tenký plátek.Nakrájíme na libovolné tvary.Ideální jsou plátky dlouhé 10 cm a široké 4 cm.Smažíme na rozpáleném oleji. Když budou sušenky dozlatova, vybereme je, dáme na papírovou utěrku a posypeme práškovým cukrem. Koláčky jsou neuvěřitelně jemné a díky pomerančové příchuti jim nikdo neodolá! Dobrou chuť!
Zdroj:youtube/ LauraintheKitchen.com