Výborné snídaňové buchty se sýrem, které jsou skvělé i jako náhrada pečiva. Stačí zalít jogurtovou směsí a dát péct – je to fantasticky chutné pečivo.
Pokračování na další straně…
xx_xxpotřebujeme:
K odměření surovin šálek o objemu 200 ml
Půl šálku teplého mléka
půl šálku teplé vody
půl šálku oleje
1 vejce (bílek se oddělí od žloutku – bílek se použije do těsta, žloutek do omáčky)
2 lžíce kr. cukru
Pol lžičky soli
1 čajová lžička sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého
Mouky hladké (prosáté) tolik, kolik bude třeba podle konzstencie cesta (použila jsem 4 šálky mouky)
Sýr Feta na náplň
Na omáčku: Jogurt, žloutek a měkký sýr
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Na těsto smícháme mléko, vodu, olej, vaječný bílek, cukr, instantní droždí, důkladně promícháme, přidáme mouku a sůl, vypracujeme měkké těsto.
Troubu nastavíme na 50 stupňů a necháme v něm přikryté těsto odpočívat půl hodiny , aby nakynulo.
Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků, vezmeme malý kousek sýra (Feta) nebo tvarohu a zabalíme ho do těsta – vyformujeme tvar kuličky. Buchty ukládáme do mísy vyložené pečícím papírem.
Necháme buchty kynout ve vyhřáté troubě.
Když buchty podkynout, vyjmeme je z trouby a zalijeme omáčkou.
Na omáčku smícháme trochu sýra se žloutkem a řidším jogurtem. Nalijeme na buchty a pečeme v předehřáté troubě na 200 ° až do zhnědnutí.
Takto vypadají hotové buchty.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk