Výborné snídaňové buchty se sýrem, které jsou skvělé i jako náhrada pečiva. Stačí zalít jogurtovou směsí a dát péct – je to fantasticky chutné pečivo.

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:

K odměření surovin šálek o objemu 200 ml

Půl šálku teplého mléka
půl šálku teplé vody
půl šálku oleje
1 vejce (bílek se oddělí od žloutku – bílek se použije do těsta, žloutek do omáčky)
2 lžíce kr. cukru
Pol lžičky soli
1 čajová lžička sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého
Mouky hladké (prosáté) tolik, kolik bude třeba podle konzstencie cesta (použila jsem 4 šálky mouky)

Sýr Feta na náplň

Na omáčku: Jogurt, žloutek a měkký sýr

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Na těsto smícháme mléko, vodu, olej, vaječný bílek, cukr, instantní droždí, důkladně promícháme, přidáme mouku a sůl, vypracujeme měkké těsto.

Troubu nastavíme na 50 stupňů a necháme v něm přikryté těsto odpočívat půl hodiny , aby nakynulo.

Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků, vezmeme malý kousek sýra (Feta) nebo tvarohu a zabalíme ho do těsta – vyformujeme tvar kuličky. Buchty ukládáme do mísy vyložené pečícím papírem.

Necháme buchty kynout ve vyhřáté troubě.

Když buchty podkynout, vyjmeme je z trouby a zalijeme omáčkou.

Na omáčku smícháme trochu sýra se žloutkem a řidším jogurtem. Nalijeme na buchty a pečeme v předehřáté troubě na 200 ° až do zhnědnutí.

Takto vypadají hotové buchty.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk