Fantastické vánoční pečivo. Doporučuji všemi, je to asi nejlepší vánoční cukroví, jaké jsem kdy napekla.
Pokračování na další straně…
xx_xxpotřebujeme:
20 dkg cukr krystal
2 ks, celé vejce
2 lžíce med
1 lžička soda bikarbona
10 dkg Palmarín
45 dkg mouka hladká
Náplň na lepení koleček:
4 dcl mléko
2 lžíce krupice
1 bal. cukr vanilkový
20 dkg máslo
dle chuti cukr práškový
poleva:
Tmavá čokoláda a tuk
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
nejdříve si připravíme těsto. Postupujeme tak, že všechny suroviny, kromě mouky dáme do menšího hrnce a na mírném ohni mícháme, dokud se cukr nerozpustí – dáváme pozor na připálení. Potom obsah hrnce vylijeme na připravenou mouku a zpracujeme tuhé těsto, které necháme 2 hodiny odstát, nemusí být v chladu.
Po dvou hodinách těsto rozválíme na tloušťku pouze asi 2-3 mm a vykrajujeme menší kolečka, já dělám s průměrem asi 3 cm, klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 7 min, při teplotě 180 – 200 stupňů.
Připravíme si nádivku: V mléce si utřeme hrubou mouku a vanilkový cukr a uvaříme na hustou kaši. Necháme ji vychladnout. Vyšleháme si máslo s cukrem – ten přidáváme podle chuti, my máme raději méně sladké a postupně k němu přidáváme vychladlou kaši. Vše vyšleháme na hladký krém, kterým hned slepujeme kolečka. Nakonec máčíme v polevě, kterou si připravíme rozpuštěním čokolády s trochou tuku.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj.Dobrenoviny.sk