Lahodný karamelový likér, který budete mít hotový raz dva. Jedinou jeho nevýhodou je to, že stejně rychle i „zmizí“.

Pokračování na další straně…

xx_xx


POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1 plechovka karamelového salka
  • 250ml smetana ke šlehání
  • 250ml rum tuzemský
  • 1 lžička skořice mletá
  • 2 ks badyán
  • 8-10ks hřebíček

Pokračování na další straně…

xx_xx

POSTUP PŘÍPRAVY:

Smetanu dáme do kastrolku s hřebíčkem, badyánem a mletou skořicí. Přivedeme k varu a vaříme a mícháme cca 5 minut. Necháme mírně zchladnout, občas promícháme. Mezitím si dáme salko do misky a přilijeme přes sítko vlažnou smetanu. Šleháme a postupně zašleháváme rum. Takto připravený likér dáme do naprosto čistých láhví. Skladujeme v lednici.

Zdroj:recepty.aktuality.sk