Lahodný karamelový likér, který budete mít hotový raz dva. Jedinou jeho nevýhodou je to, že stejně rychle i „zmizí“.
Pokračování na další straně…
xx_xxPOTŘEBNÉ PŘÍSADY:
- 1 plechovka karamelového salka
- 250ml smetana ke šlehání
- 250ml rum tuzemský
- 1 lžička skořice mletá
- 2 ks badyán
- 8-10ks hřebíček
Pokračování na další straně…
xx_xxPOSTUP PŘÍPRAVY:
Smetanu dáme do kastrolku s hřebíčkem, badyánem a mletou skořicí. Přivedeme k varu a vaříme a mícháme cca 5 minut. Necháme mírně zchladnout, občas promícháme. Mezitím si dáme salko do misky a přilijeme přes sítko vlažnou smetanu. Šleháme a postupně zašleháváme rum. Takto připravený likér dáme do naprosto čistých láhví. Skladujeme v lednici.
Zdroj:recepty.aktuality.sk