Nejdokonalejší utopenci,které jsem kdy zkusila. A dají se jíst hned, netřeba čekat celé týdny!
Pokračování na další straně…
xx_xxPotřebujeme (na 3 sklenice):
1,2 kg špekáčků
500 g cibule
feferonka
nálev:
0,4 l octa
0,6 l vody
1 lžíce soli
3 lžíce cukru
1 lžíce oleje
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
1 lžička celého pepře
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Špekáčky oloupeme a podélně překrojíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.Do třílitrové láhve dáme na dno vrstvu cibule, část koření (které máme nachystané na nálev), kousek feferonky a vrstvu špekáčků. Opakujeme až do naplnění sklenice. Všechny přísady na nálev dáme do hrnce a přivedeme do varu, zalijeme a když pohár vychladne, můžeme hned jíst – chutnají, jako kdybyste je nechali odležet minimálně 7 dní.
zdroj: dobrenoviny.sk