Namísto listového těsta nebo medových plátů se provádí s kakaovou piškotem. Mně osobně chutná ještě víc než klasický krémeš. Už na něj přesedlali i ostatní v naší rodině, je to pro nás krémešová legenda!
Pokračování na další straně…
xx_xxpotřebujeme:
7 žloutků
200 g kr. cukru
200 g polohrubé mouky
1 bal. prášku do pečiva
2 lžíce kakaového prášku
13 lžic vody
špetku skořice
Strouhanou pomerančovou kůru
Džem – borůvka, brusinka nebo rybíz (stačí jen trochu)
Na smetanovou vrstvu:
7 bílků
7 lžic kr. cukru
2 bal. vanilkového pudingu
600 ml vody
Na vrch:
500-600 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače, nebo 1 želatinový ztužovač za studena
strouhanou čokoládu
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Žloutky ušleháme s cukrem a vodou do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kakaem, skořicí a postupně přimícháme k žloutkové směsi. Nakonec přimícháme i pomerančovou kůru (asi 1-2 lžičky). Vymícháme jednotné těsto.
Navrstvíme ho na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut . Velikost plechu 27 × 37 cm. Těsto si po upečení potřeme tenkou vrstvou marmelády nebo džemu (nejlepší jsou kyselkavé chutě).
Zatím připravíme krém. Bílky ušleháme s cukrem na tuhý sníh. Pudinkový prášek rozmícháme ve vodě a zahříváme na mírném plameni. Do uvařeného pudinku, jemně – ručně vmícháme tuhý sníh. Tak aby krém nespadl.
Navrstvíme na těsto a necháme zcela vychladnout. Pak už jen ušleháme šlehačku a navrstvíme na vrch. Posypeme strouhanou čokoládou a dáme ztuhnout do lednice.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:dobrenoviny.sk