Vynikající ořechové košíčky z lineckého těsta. Jsou vynikající a dokonce se dají i zamrazit (u nás to ale nehrozí, košíčky se snědí vždy za pár hodin).
Pokračování na další straně…
xx_xxpotřebujeme:
Na těsto:
400 g hladké mouky
250 g másla nebo hery
120 g cukr práškový
4 žloutky
vanilkový cukr
Kůra z jednoho citron
džem
Ořechová nádivka:
300 g vlašských mletých ořechů
100 g cukr práškový
1 vanilkový cukr
rum podle potřeby
Čokoládový krém:
3 vejce
150 g cukr
1 vanilkový cukr
300 g másla
2 lžíce kakaa
Čokoládová poleva:
200 g čokolády a 100 g tuk
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Linecké těsto zpracujeme ze všech surovin a Necháme odležet tak 1-2 hodinky v ledničce. Pak z něj děláme kuličky a plníme košíčky (formičky). Pečeme na 180 stupňů asi tak 12 minut.
Ještě horké vyklopíme z formiček. Vychlazené košíčky potřeme marmeládou. Přísady na ořechovou nádivku smícháme dohromady a rum dodáváme podle potřeby, aby hmota nebyla řídká ale dali se s ni vyplnit košíčky. Vložíme do marmeládou vymazaných košíčků.
Na čokoládový krém vyšleháme cela vejce s cukrem a vanilkovým cukrem nad párou / vodní lázeň do zhoustnutí a necháme vychladnout.
Po vychladnutí přidáme máslo a kakao a mixujeme, dokud nevznikne krémová konzistence.
Krém nastříkáme zdobícím sáčkem do košíků namazaných marmeládou a vyložených ořechovou nádivkou a dáme do lednice na hodinku.
Čokoládovou polevu si připravíme tak, že rozpustíme tuk s čokoládou, a necháme vychladnout. Každý košíček již ztuhlý z chladničky namáčíme v čokoládové polevě a necháme v lednici ztuhnout.
Přejeme vám dobou chuť! 🙂
Zdroj:http://dobrenoviny.sk