Ořechové řezy s bohatou nádivkou, Takové řezy jsou super dobrota. Výborný koláček, který krásně vypadá.
suroviny:
6 ks | vejce |
250 g | mouka polohrubá |
150 g | cukr práškový |
150 g mleté | ořechy |
1 bal. | prášek kypřící |
Pokračování na další straně…
xx_xxNáplň: | |
6 dl | mléko |
2 bal. | zlatý klas |
100 g | cukr krystalový |
1 bal. | cukr vanilkový |
250 g (nebo Hera) | máslo |
Na sirup: | |
(Světlý) | sirup |
čaj bylinkový | |
rum | |
navrch: | |
200 g | čokoláda bílá |
na ozdobu | čokoláda tmavá |
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Těsto: Vyšleháme bílky do tuha. Do vyšlehaného sněhu přidáme moučkový cukr a zašleháme. Pak zašleháme žloutky. Smícháme mouku, mleté ořechy a prášek do pečiva. Moučnou směs přidáme do vaječné hmoty a zlehka promícháme. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem, rovnoměrně rozetřeme a upečeme. Upečený plát necháme vychladnout.
Náplň: Zlatý klas uvaříme v mléce ochucených krystalovým a vanilkovým cukrem a za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a smícháme s vychlazeným pudinkem. Spolu dobře do hladka vyšleháme.
Bílou čokoládu rozpustíme. Upečený korpus zbavíme papíru a vrch jemně pokapeme připraveným sirupem smíchaným s čajem a ochuceným rumem. Korpus potřeme náplní, na kterou rozetřeme rozpuštěnou bílou čokoládu. Bílou čokoládu pocákáme rozpuštěnou tmavou čokoládou a párátkem přejdeme přes tmavé čáry, aby se vytvořila mozaika.
Dobrou chuť.
Zdroj:https://varecha.pravda.sk/