Ořechové řezy s bohatou nádivkou, Takové řezy jsou super dobrota. Výborný koláček, který krásně vypadá.

suroviny:

6 ksvejce
250 gmouka polohrubá
150 gcukr práškový
150 g mletéořechy
1 bal.prášek kypřící

Pokračování na další straně…

xx_xx
Náplň:
6 dlmléko
2 bal.zlatý klas
100 gcukr krystalový
1 bal.cukr vanilkový
250 g (nebo Hera)máslo
Na sirup:
 (Světlý)sirup
čaj bylinkový
 rum
navrch:
200 gčokoláda bílá
 na ozdobučokoláda tmavá

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Těsto: Vyšleháme bílky do tuha. Do vyšlehaného sněhu přidáme moučkový cukr a zašleháme. Pak zašleháme žloutky. Smícháme mouku, mleté ​​ořechy a prášek do pečiva. Moučnou směs přidáme do vaječné hmoty a zlehka promícháme. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem, rovnoměrně rozetřeme a upečeme. Upečený plát necháme vychladnout.

Náplň: Zlatý klas uvaříme v mléce ochucených krystalovým a vanilkovým cukrem a za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a smícháme s vychlazeným pudinkem. Spolu dobře do hladka vyšleháme.

Bílou čokoládu rozpustíme. Upečený korpus zbavíme papíru a vrch jemně pokapeme připraveným sirupem smíchaným s čajem a ochuceným rumem. Korpus potřeme náplní, na kterou rozetřeme rozpuštěnou bílou čokoládu. Bílou čokoládu pocákáme rozpuštěnou tmavou čokoládou a párátkem přejdeme přes tmavé čáry, aby se vytvořila mozaika.

Dobrou chuť.

Zdroj:https://varecha.pravda.sk/