Náš mozek je naším nejdůležitějším orgánem, protože řídí vše v těle a ukládá celý náš život ve formě paměti. Přesto se o to náležitě nestaráme, dokonce ji poškozujeme nějakými špatnými návyky.

Jeho sofistikovaná struktura se rychle poškodí, což může také vyvolat řadu nemocí ve zbytku těla.

Podle WHO poškozují naše mozky

1. Pokud nemáme snídani

Víme, že nejdůležitějším jídlem během dne je snídaně, přesto je často vynecháváme. Přesto začíná noc po půstu pro mozek velmi špatně, protože nedostává živiny, které jsou pro něj důležité půl dne, a to začíná atrofovat.

2. Nedostatek spánku

Dlouhodobý nedostatek spánku způsobuje smrt mozkových buněk. V noci se mozkové buňky regenerují, a pokud na to nemají dostatek času, některé z nich zemřou. Nedostatek spánku může lidi zabít, přesto to praktikujeme dobrovolně.

3. Zdivo z cukru

Cukr je bohužel téměř v každém jídle a pití, které jíme. Pokud snížíme cukr, uvidíme skvělé účinky, protože cukr zatěžuje toto tělo, neumožňuje tělu správně využívat živiny a může vést k nedostatku živin a poškození vývoje mozku.

4. Nadváha

Jíst hodně vede k obezitě, nadýmání a také ničí mozkové tepny.

5. Cigarety

Tento hrozný zlozvyk je velmi častý, i když může také způsobit zmenšení mozku a způsobit nemoci související s demencí, jako je Alzheimerova choroba.

Pokračování na další straně