Chystáte grilovačku nebo chcete upéct chutné maso na večeři? Máme pro vás tip na expresní domácí marinádu, jejíž příprava trvá jen 5 minut a maso perfektně ochutí. A na řízky je absolutní jednotka, potom je nemusíte obalovat, stačí dát do strouhanky a hned smažit, je to výborné. Vyzkoušejte ji! 🙂
potřebujeme:
500 g masa (kuřecí, vepřové nebo krůtí)
2 vejce
1 polévkovou lžíci hořčice
½ lžíce bramborového škrobu
1 lžíci slunečnicového oleje
1 lžičku soli
2 lžičky sezamových semínek
½ lžičky červené papriky
1/2 lžičky pepře
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Příprava je skutečně jednoduchá, stačí smíchat všechny přísady a potom do marinády přidat maso. Přikryjte fólií a nechte v lednici marinovat přes noc. Nebo marinádu připravte ráno a odpoledne se můžete těšit na perfektně ochucené maso Maso by mělo marinovat minimálně 5-6 hodin.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj.Dobrenoviny.sk