Chystáte grilovačku nebo chcete upéct chutné maso na večeři? Máme pro vás tip na expresní domácí marinádu, jejíž příprava trvá jen 5 minut a maso perfektně ochutí. A na řízky je absolutní jednotka, potom je nemusíte obalovat, stačí dát do strouhanky a hned smažit, je to výborné. Vyzkoušejte ji! 🙂

potřebujeme:

500 g masa (kuřecí, vepřové nebo krůtí)

2 vejce

1 polévkovou lžíci hořčice

½ lžíce bramborového škrobu

1 lžíci slunečnicového oleje

1 lžičku soli

2 lžičky sezamových semínek

½ lžičky červené papriky

1/2 lžičky pepře

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Příprava je skutečně jednoduchá, stačí smíchat všechny přísady a potom do marinády přidat maso. Přikryjte fólií a nechte v lednici marinovat přes noc. Nebo marinádu připravte ráno a odpoledne se můžete těšit na perfektně ochucené maso Maso by mělo marinovat minimálně 5-6 hodin.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj.Dobrenoviny.sk