Tuto zelnou placku dělala naše babička z Moravy a recept je u nás v rodině velmi populární. Nejlepší způsob, jak zužitkovat mleté maso – je to jednoduché a velmi, velmi chutné!
potřebujeme:
200 g mletého vepřového masa
1 větší brambora nastrouhaný nahrubo
500 g kysaného zelí
lžíce oleje
2 vejce
3 stroužky utřeného česneku
2 nakrájené jarní cibulky
Nadrobno nakrájená cibule (menší)
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mléka
prášek do pečiva
Celá kmín, majoránka nebo oregano, sůl, pepř
vaše oblíbené bylinky
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Zelí zlehka vytlačíme (vodu můžeme použít například do polévky) a pokrájíme na drobnější. Do mísy dáme maso, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř, česnek a zelí. Důkladně to promícháme a spojíme.
K masové směsi přidáme mouku, prášek a zbytek surovin. Vše promícháme, dochutíme a vznikne hustší, ale roztíratelné těsto. Mělo by vypadat zhruba jako na bramboráky.
Připravíme si větší plech a vyložíme s pečícím papírem. Těsto rozetřeme a můžeme posypat kostkami slaniny.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 st. do zlatavé barvy.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk