Tuto zelnou placku dělala naše babička z Moravy a recept je u nás v rodině velmi populární. Nejlepší způsob, jak zužitkovat mleté ​​maso – je to jednoduché a velmi, velmi chutné!

potřebujeme:

200 g mletého vepřového masa

1 větší brambora nastrouhaný nahrubo

500 g kysaného zelí

lžíce oleje

2 vejce

3 stroužky utřeného česneku

2 nakrájené jarní cibulky

Nadrobno nakrájená cibule (menší)

1 hrnek polohrubé mouky

1 hrnek mléka

prášek do pečiva

Celá kmín, majoránka nebo oregano, sůl, pepř

vaše oblíbené bylinky

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Zelí zlehka vytlačíme (vodu můžeme použít například do polévky) a pokrájíme na drobnější. Do mísy dáme maso, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř, česnek a zelí. Důkladně to promícháme a spojíme.

K masové směsi přidáme mouku, prášek a zbytek surovin. Vše promícháme, dochutíme a vznikne hustší, ale roztíratelné těsto. Mělo by vypadat zhruba jako na bramboráky.

Připravíme si větší plech a vyložíme s pečícím papírem. Těsto rozetřeme a můžeme posypat kostkami slaniny.

Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 st. do zlatavé barvy.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk