Pouze mistři kuchyně dokáží krájet jablko bez nože, oloupat vejce jen jedním pohybem a zabránit cibuli přivést je k slzám.

Ovládají všechny triky vaření a rádi se s vámi o ně podělí.

Podívejte se na 11 nejlepších kulinářských tajemství:

Jogurtové kapky

Jogurtové kapky jsou velmi chutné a co je nejdůležitější, je to zdravá svačina, zvláště oblíbená mezi dětmi.

Příprava je velmi jednoduchá: jogurt dáte do plastového nebo cukrářského sáčku a jemně vytlačujete kuličky na papír na pečení. Následně dáte kuličky do mrazáku na 1 hodinu.

Krájejte cibuli bez pláče

Pokud při krájení cibule nechcete už vyronit ani jednu slzu, zkuste ji dát před přípravou na 15 minut do mrazáku.

Jak jednoduše oloupat vejce?

Trik spočívá v přidání poloviny citronu do nádoby, kde vaříte vejce. Mimochodem, jedna lžíce jedlé sody má stejný efekt.

Jak péct bez vajec

Pokud jste se rozhodli něco upéct, ale zjistili jste, že už nemáte vajíčka, použijte banán! Polovina banánu má efekt jednoho vajíčka. Nemusíte se bát, chuť se nezmění.

Výborná káva

Tento trik skutečně ocení milovníci kávy a všichni, kteří se nemohou probudit bez šálku čerstvě uvařeného espressa.

Přidejte špetku soli a skořice do jedné dávky mleté ​​kávy před vařením. Sůl pomáhá zbavit kávu hořkosti spálených zrníček a skořice dodává úžasnou chuť.

článek pokračuje na druhé stránce….

xx_xx

Jak rozkrojit jabko na polovinu bez nože?

Pokud máte pouze jedno jablko a jste dva jedlíci, tady je jednoduchý způsob, jak rozdělit vytoužené ovoce na dvě poloviny:

  • stopku kroucením odstraňte
  • vezměte jablko do svých rukou a začněte ho otáčet, než si najdete pohodlnou pozici prstu
  • pak ho už jen stačí tisknout stranou – takto se snadno rozdělí na 2 stejné části

Jednoduchý trik na oloupání česneku

Nejjednodušší způsob na oloupání česneku je položit ho na 15 sekund do zapnuté mikrovlnky. Zaručeně to funguje!

Vyberte si tu nejchutnější papriku

Při nákupu papriku otočte a podívejte se ni. Pokud vidíte 3 hrboly, je to „mužský“ plod a pokud 4, znamená to, že to je „ženský“ plod. „Ženy“ jsou sladší a je lepší je používat čerstvé. „Muži“ jsou pevnější a jejich chuť je jemnější, takže jsou skvělé jako ingredience na přípravu různých pokrmů.

Krájení těsta bez nože

Pomocí čisté nitky je jednoduché prořezat role a různé koláče na stejné díly.

Lepší než hranolky!

Pokud si myslíte, že není nic lepšího než hranolky, zkuste si připravit toto: uděláte tenké řezy v bramborách, polejete je olivovým olejem, dáte do řezů plátky másla, přidáte sůl a pepř podle chuti.

Dáte brambory do předehřáté trouby na 220 ° C a pečete 40 minut. Brambory připravené a tímto způsobem mají šanci stát se vaším oblíbené jídlem!

Rychlé loupání brambor

Pokud se vám nelíbí klasické loupání brambor, tento trik je právě pro vás:

  1. nařízněte drobné řezy v bramborách
  2. nalijte horkou vodu do hrnce s bramborami, dejte ho na sporák a počkejte než začne vřít
  3. vylijte vařící vodu a vlijte studenou vodu
  4. můžete loupat!