Výborný recept na nepečený pamlsek z tvarohu, banánů a obyčejných máslových sušenek.
Pokračování na další straně…
xx_xxpotřebujeme:
250 g tvarohu jemného, krémového
100 g másla
100 – 150 g cukru
5 g vanilkového cukru;
sušenky máslové
100 ml mléka
2 polévkové lžíce kakaového prášku nebo karamelizovaného kondenzovaného mléka
banán
80 g čokolády (roztáté)
Kokosové vločky – podle chuti.
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Tvaroh utřeme se změklým máslem, oběma cukry – vyšleháme hladký krém.
Sušenky krátce namáčíme do teplého mléka a ukládáme na potravinářskou fólii – 3 řady po 4 sušenky.
Na sušenky natřeme polovinou krému.
Banán překrojíme na polovinu (podélně). Poloviny banánů rozdělíme na stejné části a uložíme je na střední řady sušenek.
Banány zakryjeme druhou polovinou krému, který jsme smíchali s kakaovým práškem nebo karamelizovaným kondenzovaným mlékem.
Opatrně nadzvedneme vnější řady sušenek do svislé polohy a snažte si je spojit – jako střechu. Tak, aby zakrývaly náplň.
Dezert přikryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice na 2-3 hodiny.
Potom ozdobte rozehřátou čokoládou a kokosem.
přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:http://dobrenoviny.sk