Prakticky každý si je vědom výhod zdravé výživy pro správné fungování našeho těla a prevenci nemocí, přesto jen málo z nich žije podle pokynů. Jistě, existují lidé, kteří se stravují vědomě, ale většina jim stále přijde na mysl, až když problém již nastal.

Kardiovaskulární, zažívací a váhové problémy, abychom jmenovali alespoň některé, jsou pod vlivem stravovacích návyků. Není pochyb o tom, že spousta „neškodných“ potravin také přispívá k rozvoji rakoviny. Co je na tomto seznamu?

1 – Nealkoholické nápoje

Lahodné, barevné, šumivé nebo nesycené nápoje s okamžitou absorpcí cukru. I když neobsahuje cukr, obsahuje konzervační látky, barviva a příchutě. Většina lidí ani neví, že je to jeden z nejškodlivějších druhů potravin, které mnozí pijí ze dne na den, a to i při použití více lahví / krabic.

2 – popcorn

Voňavý popcorn je za pár minut hotový v praktickém sáčku vhodném do mikrovlnné trouby. Balení však obsahuje sloučeninu, která může vést nejen k neplodnosti, ale také k rakovině jater, varlat a pankreatu.

3 – GMO

Při pěstování geneticky modifikovaných plodin používají zemědělci řadu chemikálií, které mohou vyvolat rychlý růst nádorů. Proto stojí za to zjistit, kde získat certifikované plodiny bez GMO.

Pokračování na další straně