V případě, že opravdu chci palačinky, ale zároveň doma v ledničce není ani kapka mléka, mám na skladě speciální recept. Může se zdát, že je nemožné udělat husté a neroztrhané palačinky bez mléka, ale v praxi to tak vůbec není. Takže v tomto článku jsem se rozhodl vám něco říct o tom, jak můžete vařit něžné a velmi chutné palačinky pro vaši rodinu, i když zjistíte, že ráno není mléko.

Požadované přísady

Takže pro výrobu svých oblíbených palačinek si vezmu následující sadu potravin:

  • 250 ml vody, mírně zahřáté;
  • 90 gramů mouky;
  • 1 tabulka. lžíce majonézy;
  • 1 vejce;
  • 25 gramů cukru;
  • půl balíčku vanilkového cukru;
  • 1 tabulka. lžíce rostlinného oleje;
  • trochu soli.

Jak vidíte, všechny tyto produkty jsou velmi jednoduché a lze je vždy najít v domácnosti kterékoli domácnosti.

Pokračování na další straně

xx_xx

Příprava lahodných palačinek

Palačinkové těsto obvykle připravím za pár minut. Za tím účelem hodím do mixéru majonézu, oba druhy cukru, vejce a sůl, a poté vše dobře rozšlehám. Pak už jen musím do této směsi nalít vodu a předsátou mouku. Celé těsto dobře promíchám, abych se zbavil všech možných hrudek mouky a nakonec vylil trochu oleje. Před vařením jsem asi třetinu hodiny odložil stranou.

Peču tyto palačinky na pánvi. Na začátku naliju trochu rostlinného oleje, ale poté už ho nepoužívám. Palačinky se připravují velmi rychle – je třeba je smažit ne více než pár minut na každé straně. Nejdůležitější je dosáhnout příjemné zlaté kůry.

Tyto palačinky jsou skvělé k snídani, zvláště když se podávají s různými džemy nebo dokonce s medem. Při skladování v chladničce mohou zůstat velmi dlouho čerstvé a vůbec nevyschnou, takže je můžete vařit několik dní najednou.

Zdroj:styl.ru